Sütőtökös, mascarponés süti piskótából: hihetetlenül puha, és a krém is mennyei
Az egyik legfinomabb sütőtökös süti, amit ugyanúgy kell elkészíteni, mint a klasszikus piskótatekercset. A töltelék ezúttal csodás, mascarponés krém.

sutotokos-mascarpones-piskotatekercs
Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőtökös-mascarponés piskótatekercs tésztája pillekönnyű, az illata pedig már messziről csábító. Akkor tudod könnyen felcsavarni a tésztát, ha az nem vastagabb egy centinél. Érdemes többször is fel- és kitekerni, így biztosan megtartja a formáját. Ugyanazok a fűszerek kerülnek bele, mint a többi sütőtökös sütibe, tehát a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér. 

Sütőtökös, mascarponés piskóta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egészben üsd egy tálba, és keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a sütőtökpürét. Vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, és részletekben dolgozd a masszába. Keverd csomómentesre, és egyengesd sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe. Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd a piskótát aranysárgára 12-15 perc alatt. Távolítsd el róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhával még melegen tekerd fel. 
 

A krémhez a mascarponét és a puha vajat keverd simára a kétféle cukorral. Ha kihűl a piskóta, tekerd le a konyharuha segítségével. Kend meg a krémmel, majd csavard fel. Tedd a hűtőbe legalább két órára, de még jobb, ha tovább hagyod a hidegen. 
A banánkenyér is finomabb lesz, ha a tésztába csempészel sütőtököt is. Sokáig finom puha marad. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük