Sütőtökös, mascarponés süti piskótából: hihetetlenül puha, és a krém is mennyei

Az egyik legfinomabb sütőtökös süti, amit ugyanúgy kell elkészíteni, mint a klasszikus piskótatekercset. A töltelék ezúttal csodás, mascarponés krém.

sutotokos-mascarpones-piskotatekercs
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütőtökös-mascarponés piskótatekercs tésztája pillekönnyű, az illata pedig már messziről csábító. Akkor tudod könnyen felcsavarni a tésztát, ha az nem vastagabb egy centinél. Érdemes többször is fel- és kitekerni, így biztosan megtartja a formáját. Ugyanazok a fűszerek kerülnek bele, mint a többi sütőtökös sütibe, tehát a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér. 

Sütőtökös, mascarponés piskóta

Hozzávalók

A tésztához

  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egészben üsd egy tálba, és keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a sütőtökpürét. Vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, és részletekben dolgozd a masszába. Keverd csomómentesre, és egyengesd sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe. Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd a piskótát aranysárgára 12-15 perc alatt. Távolítsd el róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhával még melegen tekerd fel. 
 

A krémhez a mascarponét és a puha vajat keverd simára a kétféle cukorral. Ha kihűl a piskóta, tekerd le a konyharuha segítségével. Kend meg a krémmel, majd csavard fel. Tedd a hűtőbe legalább két órára, de még jobb, ha tovább hagyod a hidegen. 
A banánkenyér is finomabb lesz, ha a tésztába csempészel sütőtököt is. Sokáig finom puha marad. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük