Sütőtökös rakott tészta fűszeres darált hússal és sok sajttal: kiadós és laktató finomság
A darált hússal és sütőtökkel rakott tészta igazi őszies hangulatú, laktató egytálétel.
A sütőtök hihetetlen változatosan elkészíthető étel: főzhetsz belőle levest, süteményt, alapja lehet mártásoknak, és ehhez a fűszeres, húsos sült tésztához is remekül passzol. Ha van egy kis időd, érdemes egyszerre többet is meghámoznod és felkockázva a mélyhűtőbe tenned belőle, hogy a szezon elmúltával is legyen mihez nyúlnod, ha készítenél belőle valami finomságot.
Sütőtökös-darált húsos rakott tészta receptje
Hozzávalók
- 40 dkg csőtészta
- 30 dkg darált hús
- 25 dkg reszelt parmezán
- 5 dl alaplé
- 3 ág friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis sütőtök
- 1 nagy vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, szűrd le, és tedd félre.
A vöröshagymát aprítsd fel. A felét egy kisebb lábosban párold üvegesre, majd dobd hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig.
A sütőtököt hámozd meg, magozd ki és kockázd fel. Egy másik lábosban párold meg a hagyma másik felét. Ha már puha, keverd hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket, együtt kevergesd egy percig, majd add hozzá a sütőtököt is. Öntsd fel alaplével, enyhén sózd meg, és főzd addig, amíg a tök megpuhul. Ekkor kanalazd az egészet turmixgépbe, add hozzá a parmezán bő felét és néhány szál bazsalikom letépkedett levelét, majd pürésítsd.
Egy tepsi aljába önts egy kevés olajat, és oszd el rajta a tészta felét. Kanalazd rá a darált húst, arra a tökpürét, majd fedd le a maradék tésztával, a tetejét pedig szórd meg a kimaradt reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe szűk félórára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.
Bár a felhasznált alaplevet kockából is elkészítheted, finomabb és sokkal egészségesebb, ha házilag készítesz egy nagy adagot, amit utána kiporciózva lefagyaszthatsz további felhasználásra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció