Illatos, szaftos sütőtökös curry: ezt tényleg lehet tunkolni
Hamisítatlan indiai hangulatot varázsolhatsz a konyhádba ezzel a húsmentes, izgalmas sütőtökös curryvel.


- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
Tudtad, hogy a curry egyszerre három dolgot is jelent? Egyrészt egy indiai fűszernövényt, másrészt fűszerkeveréket, amit a britek igazítottak a saját ízlésükhöz, és így hívják a keleti fűszerkeverékkel gazdagított szaftos ételt is, amelyet hússal vagy zöldséggel készítenek.
Sütőtökös curry
Hozzávalók
- 80 dkg sütőtök
- 4 dl kókusztej
- 2 dl víz
- 2 teáskanál currypor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor korianderzöld
Elkészítés:
A sütőtököt hámozd meg, és vágd kockákra. A kaliforniai paprikának vájd ki a magházát, és csíkozd fel. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és egy nagyobb serpenyőben fonnyaszd meg az olívaolajon.
Keverd hozzá a curryport és a felkockázott sütőtököt. Öntsd hozzá a vizet, ha felforr, morzsold bele a leveskockát, és keverd hozzá a kókusztejet is. Közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a sütőtök megpuhul. Az utolsó öt percben dobd hozzá a kaliforniai paprikát is. Miközben az étel rotyog, aprítsd fel a korianderleveleket, és a főzés utolsó percében add a sütőtökös curryhez.
Az ízletes, szaftos fogást tálalhatod párolt rizzsel, kenyérrel, de akkor a legfinomabb, ha magad sütsz hozzá indiai laposkenyeret.
Még több recept