Isteni sütőtökös keksz roppanós csokidarabokkal: amilyen egyszerű, olyan finom
A csodás ízű és illatú sütőtökös kekszek megédesítik a szürke hétköznapokat, csokival pedig még finomabbak.
A sütőtökös sütemények Amerikában régóta hódítanak, de már nálunk sem számítanak szokatlannak. A piték, a muffinok, a kevert tészták is finomabbak tőle. Sőt, akár kekszbe is teheted. Ha van maradék tököd, akkor villámgyorsan végzel vele. A tél kedvenc fűszerei jól illenek hozzá. Ebből a mennyiségből két-három tepsivel lesz.
Sütőtökös, csokis keksz
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg sütőtök
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 2 db tojás
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 teáskanál gyömbér
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sült tököt pürésítsd villával vagy botmixerrel. A vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, és dolgozd hozzá egyesével az egész tojásokat. Vegyítsd egy másik edényben a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a kis darabokra vágott csokit és a sót. Forgasd a tojásos masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a masszából pedig egy evőkanállal halmozz kis kupacokat egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek a sütőben tovább nőnek. Süsd 170 fokon körülbelül 15 percig. A sütőből kivéve hagyd a rácson kihűlni, utána szedd csak ki a tepsiből, mert a tészta melegen könnyen törik.
A banánkenyér is finomabb lesz, ha a tésztába csempészel sütőtököt is. Sokáig puha marad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció