Isteni sütőtökös keksz roppanós csokidarabokkal: amilyen egyszerű, olyan finom
A csodás ízű és illatú sütőtökös kekszek megédesítik a szürke hétköznapokat, csokival pedig még finomabbak.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A sütőtökös sütemények Amerikában régóta hódítanak, de már nálunk sem számítanak szokatlannak. A piték, a muffinok, a kevert tészták is finomabbak tőle. Sőt, akár kekszbe is teheted. Ha van maradék tököd, akkor villámgyorsan végzel vele. A tél kedvenc fűszerei jól illenek hozzá. Ebből a mennyiségből két-három tepsivel lesz.
Sütőtökös, csokis keksz
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg sütőtök
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 2 db tojás
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 teáskanál gyömbér
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sült tököt pürésítsd villával vagy botmixerrel. A vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, és dolgozd hozzá egyesével az egész tojásokat. Vegyítsd egy másik edényben a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a kis darabokra vágott csokit és a sót. Forgasd a tojásos masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a masszából pedig egy evőkanállal halmozz kis kupacokat egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek a sütőben tovább nőnek. Süsd 170 fokon körülbelül 15 percig. A sütőből kivéve hagyd a rácson kihűlni, utána szedd csak ki a tepsiből, mert a tészta melegen könnyen törik.
A banánkenyér is finomabb lesz, ha a tésztába csempészel sütőtököt is. Sokáig puha marad.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept