Tarka, sütőtökös brownie: így még finomabb az extra csokis süti
Hasznosítsd újra a maradék sütőtököt, színesítsd vele a fantasztikus brownie-t!

Tarka, sütőtökös brownie: így még finomabb az extra csokis süti
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

beauty and style

Az olaszok kedvenc modelljét erős sminkje nélkül fel sem ismernénk: a 35 éves Bianca Balti ragyogó szépség »

Milyen egy személyre szabható arcszérum? Leteszteltük, mit tud! »

Picike, de öltözködni azt tud: a gyönyörű blogger egyszerű trükkjeit bárki ellesheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az évszak nagy kedvence lehet ez az ízig-vérig amerikai brownie. A lágy, ellenállhatatlan, csokis süti is még finomabbá válik a sütőtöktől. Ha van maradék a hűtődben, csak egy-két perccel tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos brownie-t. A két réteget akár márványozhatod is. 

Sütőtökös brownie

Hozzávalók:

A csokis tésztához

  • 25 dkg étcsoki
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

A sütőtökös réteghez

  • 20 dkg sütőtök
  • 10 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 1 késhegynyi gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A tököt vágd kisebb darabokra, és süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Várd meg, míg kicsit hűl, majd húzd le a héját, és pépesítsd. Keverd hozzá a mascarponét, a tojást, a lisztet, a cukrot, ízesítsd gyömbérrel, fahéjjal és szegfűszeggel.  
A csokit tördeld kisebb darabokra, és vízgőz felett olvaszd össze a vajjal. Húzd le a tűzről, és tedd félre hűlni. Keverd hozzá a cukrot, az egész tojásokat, majd forgasd hozzá a sóval elkevert lisztet, és dolgozd szép simára a masszát. 
 

Bélelj ki sütőpapírral egy közepes tepsit, és öntsd bele a csokis tésztát. A tetejére egyengesd a mascarponés keveréket. Egy villa segítségével összekeverheted, azaz márványozhatod a rétegeket. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 25 percig. Nem szabad túlsütni, tehát a belseje legyen egy kicsit lágy. Ha kihűl, vágd fel tetszés szerint. 

Ezt is szeretjük