Sajtos, sütőtökös rizottó eredeti olasz recept szerint

A sütőtökös rizottó igazán izgalmas, kellemesen krémes, köretként és egytálételként is megállja a helyét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges sütőtök rendkívül változatosan elkészíthető, még a rizottóhoz is illik. Az olaszok egyenesen imádják. A siker egyik titka a megfelelő rizottórizs kiválasztása. Továbbá állj végig mellette, érdemes gyakran kevergetni, és ne egyszerre, hanem több részletben öntsd hozzá a levet. A parmezánt se hagyd le róla!

sutotokos-rizotto

Sütőtökös rizottó

Hozzávalók

  • 20 dkg sütőtök
  • 20 dkg rizs
  • 8 dl víz
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, kockázd fel, és főzd vagy süsd puhára. Szedd le a héját, és még melegen nyomkodd szét. A kétféle hagymát vágd fel apróra, majd forró olajon pirítsd meg. Add hozzá a rizst, és kevergetve süsd egy kicsit. Öntsd fel a borral, majd, amikor azt magába szívja a rizs, több részletben adagold hozzá a vizet. Morzsold hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd szórd hozzá a kakukkfüvet. Kis lángon, többször megkeverve főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.
Forgasd hozzá a sütőtököt és a vajat. Még forrón, parmezánnal, zöldfűszerekkel megszórva tálald. 
 

sutotokos-rizotto-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük