Légiesen könnyű sütőporos fánk pihentetés nélkül: sütőben és olajban is megsütheted
Ezzel a recepttel nem kihívás többé a fánksütés! A sütőporos-tejfölös változat gyors, egyszerű, és cseppet sem kényes, az íze viszont csodás.

hazi-sutoporos-fank
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Készíts tökéletes fánkot mindenféle macera nélkül! A klasszikus szalagosat könnyű elhibázni, így ezzel nagyobb tapasztalat nélkül is bátran próbálkozhatsz. A tésztába a sütőpor mellé még kevés szódabikarbóna is kerül, ennek köszönhetően a fánk sütés közben szépen feljön, és légiesen könnyű lesz a tésztája. 

Sütőporos fánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • rum
  • 5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot szórd egy tálba, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, majd dolgozd a tejfölös-cukros keverékhez. Gyúrd össze a tésztát, ha túl lágy lenne, akkor szórj még hozzá kevés lisztet.
 

Formázz belőle egy gombócot, és tedd át lisztezett felületre. Nyújtsd ki körülbelül három milliméter vastagra, és egy nagyobb kör alakú kiszúróval vagy üvegpohárral szaggasd ki a tésztát. Ha szeretnéd, a közepét is kiszúrhatod. Egy serpenyőben hevíts fel körülbelül fél liter olajat, majd amikor már elég forró, rakj bele annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek egymást mellett. Mérsékeld a lángot, és kisebb hőfokon süsd aranybarnára. Közben többször fordítsd át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Szedd ki, tedd papírtörlőre, és itasd le róluk az olajat. 
 

A fánkot sütőben is megsütheted. Ebben az esetben rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és told 175 fokra előmelegített sütőbe, majd 15-20 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg a fánkokat, hogy mindkét oldaluk szépen átsüljön.
Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, és lekvárt is kínálj hozzá.
Kóstoltad már a svábok fahéjas fánkját? A különleges formájú édesség régen a farsangi lakomák kihagyhatatlan édessége volt.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük