Légiesen könnyű sütőporos fánk pihentetés nélkül: sütőben és olajban is megsütheted
Ezzel a recepttel nem kihívás többé a fánksütés! A sütőporos-tejfölös változat gyors, egyszerű, és cseppet sem kényes, az íze viszont csodás.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Készíts tökéletes fánkot mindenféle macera nélkül! A klasszikus szalagosat könnyű elhibázni, így ezzel nagyobb tapasztalat nélkül is bátran próbálkozhatsz. A tésztába a sütőpor mellé még kevés szódabikarbóna is kerül, ennek köszönhetően a fánk sütés közben szépen feljön, és légiesen könnyű lesz a tésztája.
Sütőporos fánk
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 db tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- rum
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A porcukrot szórd egy tálba, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, majd dolgozd a tejfölös-cukros keverékhez. Gyúrd össze a tésztát, ha túl lágy lenne, akkor szórj még hozzá kevés lisztet.
Formázz belőle egy gombócot, és tedd át lisztezett felületre. Nyújtsd ki körülbelül három milliméter vastagra, és egy nagyobb kör alakú kiszúróval vagy üvegpohárral szaggasd ki a tésztát. Ha szeretnéd, a közepét is kiszúrhatod. Egy serpenyőben hevíts fel körülbelül fél liter olajat, majd amikor már elég forró, rakj bele annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek egymást mellett. Mérsékeld a lángot, és kisebb hőfokon süsd aranybarnára. Közben többször fordítsd át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Szedd ki, tedd papírtörlőre, és itasd le róluk az olajat.
A fánkot sütőben is megsütheted. Ebben az esetben rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és told 175 fokra előmelegített sütőbe, majd 15-20 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg a fánkokat, hogy mindkét oldaluk szépen átsüljön.
Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, és lekvárt is kínálj hozzá.
Kóstoltad már a svábok fahéjas fánkját? A különleges formájú édesség régen a farsangi lakomák kihagyhatatlan édessége volt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept