7 isteni sütemény maradékokból
Egyszerűek és finomak
Szinte biztos, hogy valamilyen süti vagy alapanyag maradni fog, hasznosítsd azokat is!
- Kancsár Péter
- 2014.12.26.
-
- címkék
Dia

Püspökkenyér
A püspökkenyér a maradékfelhasználás csúcsa, ebbe a süteménybe egyszerűen mindent beleapplikálhatsz, ami csak a karácsonyi sütés-főzésből megmaradt, az aszalt gyümölcsöket, a piskótamaradékot, a csokikat, a tojásfehérjét, szóval tényleg szinte mindent. Az ajándéknak is adható édesség kész főnyeremény, nem csak ebből a szempontból. Itt egy maradékokra specializált változat, próbáld ki!
Dia

Somlói galuska
Az egyik legjobb dolog, ami a maradék piskótával történhet, ha somlói galuskát készítesz belőle. Ha már kész az alap, jöhetnek a többiek, a csokoládés öntet, a rum, a mazsola, a dió és társaik, hogy aztán az egész család élvezhesse ezt a hagyományos kalóriabombát, most már úgyis mindegy alapon. Itt az elronthatatlan recept hozzá!
Dia

Habcsók
Temérdek olyan sütemény van, ahol a tojásból csak a sárgájára van szükség, vagy legalábbis több sárgájára, mint fehérjére. A megmaradt alapanyag a gyakorló háziasszonyok állandó problémája, amire remek megoldást nyújt a pusztán fehérjéből és némi cukorból álló habcsók, ami akár karácsonyfadísznek is jó, bár ehhez már késő. A hagyományos fehér megoldást színesre is cserélheted ételszínezék vagy kakaó segítségével. A klasszikus receptet itt találod.
Dia

Kókuszgolyó
Karácsony után rögtön a nyakunkon a szilveszter, a kettő közti idő pedig jellemzően vendégségekkel telik - biztosan népszerű leszel egy adag frissen készült kókuszgolyóval. Ezt az édességet készítheted maradék kekszből vagy maradék piskótából, mind a két változat népszerű és finom. Bolondítsd meg rumos meggyel, vagy rejts a közepébe diót, mogyorót, hogy az se vesszen kárba, és mehet is a tálra. Ezzel a recepttel biztosan finom lesz!
Dia

Máglyarakás
Ez az édesség is igazi olvasztótégely, ami maradt, az mehet is bele, ha van a hűtőben felesleges tojásfehérje, ehhez jó lesz, ha maradt a bejgliből vagy a kalácsból, készíts belőle máglyarakást! A számos módon variálható desszert pompás második fogás lehet például egy laktató halászlé után. Itt egy recept hozzá, variáld kedvedre!
Dia

Mignon
A jellegzetes, cukormázzal borított desszert is igazi maradéktemető, a többi sütiből ki- vagy megmaradt piskóta igazán jó helyen lesz a színes máz alatt, főleg, ha a végeredményt még fel is dobod valamivel. Az egyszerű, mégis látványos és finom sütit könnyedén elkészítheted ez alapján a recept alapján.
Dia

Sajttorták
A mindenki által kedvelt krémes desszertet sütés nélkül is előállíthatod, az alapját pedig elkészítheted keksz- vagy piskótamaradékból. Igazán finom lesz, főleg akkor, ha a tetejére valamilyen gyümölcslekvárt teszel. Itt találsz hozzá egy egyszerű receptet.