4 desszert sütés nélkül
Őszi finomságok
Ha nincs kedved nagy sütögetéshez, de ennél valami édeset, keverj össze egy izgalmas krémet, töltsd tortaformába, és irány a hűtő.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütés nélküli torták és édességek elkészítése sokkal könnyebb, mint forró sütőben készült társaiké.

Bár a hűtéshez rendszerint kell egy kis idő, az összeállításuk igazán nem kíván tőled órákat az értékes vasárnapból.

Túrós joghurttorta

Hozzávalók:

  • 3 dl natúr joghurt
  • 15 dkg túró
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési zselatin
  • 15 dkg kristálycukor
  • citrom
  • mazsola

A joghurtot keverd ki a túróval, add hozzá a citrom lereszelt héját és egy kis citromlevet, majd a cukrot és a vízben feloldott étkezési zselatint.

A kemény habbá vert tejszínbe óvatosan forgasd bele a túrós keveréket, és a végén adj hozzá annyi mazsolát, amennyit jónak ítélsz. Alufóliával bélelj ki egy tortaformát, majd öntsd bele a krémet, és tedd hűtőbe, amíg meg nem szilárdul.

Áfonyás süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg áfonya
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor - tej az elkészítéséhez
  • fél csomag étkezési zselatin
  • 1 csomag babapiskóta
  • 5 dkg vaj

A babapiskótát törd össze, de le is darálhatod. A vajat olvaszd meg, majd dolgozd bele a kekszmorzsákat. Ez lesz a süti alapja. Az áfonyákat mosd meg, majd villával pépesítsd, és keverd össze a cukorral. Készítsd el a pudingport, majd forgasd bele az áfonyás keveréket, végül pedig a vízzel felengedett zselatinport. Egy alufóliával bélelt tálba öntsd a pudingot, majd lapogasd rá a vajas kekszet. Tedd hűtőbe legalább három órára. Amikor kiveszed és megfordítod, a kekszréteg lesz alul.

Szilvatorta

Hozzávalók:

  • 1 kg érett szilva
  • 1-2 csomag babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • citromlé
  • fahéj

A szilvát magozd ki, vágd apró darabokra, és kevés vízzel, a cukorral és egy pici fahéjjal főzd össze, hogy pépes legyen. Nem baj, ha a héja benne marad. Készítsd el a pudingot a zacskón lévő utasítások szerint. Keverd a szilvás szirupba. Egy tortaformába rétegezd a babapiskótát és a krémet. Hagyd a hűtőben megszilárdulni.

Töktorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 kisebb sütőtök

A sütőtököt vágd kisebb darabokra, majd 20 perc alatt süsd a sütőben édesre. Kapard le a húst a héjról. A darált kekszet a felolvasztott vajjal keverd össze. Egy kivajazott, kerek tortaforma aljába nyomkodd ezt szét, és tedd a hűtőbe. A tejszínt a fixálóval verd habbá, majd add hozzá a porcukrot és a simára kevert mascarponét. Forgasd a tökhúst a krémbe, hogy egyenletesen eloszoljon. Kanalazd a krémet a vajas alapra, és tedd az egészet pár órára hűtőbe.

Ezt is szeretjük