Sűrű, melengető frankfurti leves, amiben megáll a kanál
A frankfurti leves az egyik legjobb téli fogás, főleg jó fokhagymásan, sűrű tejfölös habarással.

frankfurti-leves
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kicsit elhanyagolt, egészséges kelkáposztából is készíthetsz ínycsiklandó ételeket. A frankfurti leves nagyon ízletes és laktató. Jól jön az év végi nagy lakmározások közben, hisz kifejezetten jót tesz a megterhelt vagy a másnapos gyomornak. Az egykori menzakaját laktatóbbá teheted még zöldségekkel, így például répával és krumplival is. 

Sűrű frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 3 db krumpli
  • 2 pár virsli
  • 3 gered fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db sárgarépa
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál fűszerkömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát alaposan mosd meg, és vágd vékony csíkokra. Rakd egy nagy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, rakd bele a kis kockákra vágott krumplit és a felkarikázott répát. Amikor minden megpuhul, tedd hozzá a feldarabolt virslit.
A tejfölt keverd össze a liszttel és a pirospaprikával, adj hozzá egy-két merőkanálnyi meleg kelkáposztalevet, és kevergetve csorgasd a levesbe. Rottyantsd össze pár perc alatt, majd melegen tálald. 
A kelkáposztából ínyenc krémlevest is készíthetsz, ami tele van vitaminnal. 

Ezt is szeretjük