Isteni, sűrű frankfurti leves: többször melegítve is nagyon finom
Ha szereted a virslit és a kelkáposztát, akkor a frankfurti levest is örömmel fogod kanalazni.

frankfurti-leves
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Gyönyörű koszorúslányruhák, melyek telt idomokon is jól mutatnak: szépen formálják az alakot, és ott takarnak, ahol kell »

Teltebb, puha ajkak irritáció nélkül: hialuronsavas volumennövelő ajakápolót teszteltünk »

Phil Collins lánya a modern Audrey Hepburn: a 31 éves Lily Collins irtó sikkes és megkapóan nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A frankfurti leves már-már klasszikusnak számít, az egyik legjobb kelkáposztás étel. Több változatban is főzheted, ha krumplit, esetleg répát is teszel bele, még laktatóbb lesz. Legjellemzőbb fűszere a kömény és a fokhagyma. A siker titka, hogy jó minőségű virslivel készítsd. Erre is igaz, hogy minél többször melegíted, annál jobb lesz. 

Sűrű frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 pár frankfurti virsli
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db leveskocka
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent, a kelkáposztát alaposan mosd meg, távolítsd el a torzsáját, és vékonyan szeld fel. A krumplit pucold meg, és kockázd fel, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát pedig pépesítsd.  
 

Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát és a kelkáposztát. Kevergetve süsd addig, amíg a kelkáposzta összeesik. Szórd hozzá a pirospaprikát, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Tedd hozzá a krumplit, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és morzsold hozzá a leveskockát.
 

Főzd körülbelül 15-20 percig, amíg minden megpuhul, majd add hozzá a felkarikázott virslit. Végül a tejfölt keverd össze a liszttel, rakj hozzá egy merőkanállal a főzőléből, és csorgasd a levesbe. Főzd össze pár perc alatt. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod. 
A krumplileves minden formában finom. Hogy ne und meg, több variációt is mutatunk. 

Ezt is szeretjük