Sült paradicsomos paprikakrémleves: ezekkel a fűszerekkel a legjobb
Sütve még jobb! Így lesz igazán zamatos, intenzív ízű a paradicsom- és paprikakrémleves!
A sültparadicsom- és paprikakrémleves a mediterrán országok nagy kedvence. A zöldségek a sütéstől még intenzívebb ízűek lesznek, megkaramellizálódnak, fűszerekkel megbolondítva pedig páratlan élményt nyújtanak. A krémes leves hidegen, melegen, pirított zsemlekockával, focacciával is tökéletes.
Sültparadicsom- és paprikakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg paprika
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma nagyobb
- 1 db húsleveskocka
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A paradicsomot, a paprikát és a hagymát mosd meg, vágd félbe, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, a kakukkfűvel, sóval és borssal, majd locsold meg vele a zöldségeket. A kezeddel össze is forgathatod. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 25-30 percig.
Amikor a zöldségek puhák, rakd egy lábosba, pürésítsd botmixerrel, öntsd fel hat deci vízzel, majd morzsold bele a leveskockát. Főzd forrástól számítva 10 percig. Közben kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Tálaláskor tejföllel, tejszínnel is gazdagíthatod.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció