Melengető sültkelbimbóleves: ha így habarod, nem lesz csomós
Nem a szokásos krémleves, és az újításnak mindenki örül, akit megkínálsz ezzel a változattal.
A kelbimbó kalóriaszegény, mégis laktató. Nálunk is egyre szélesebb körben válik ismertté és kedveltté. Jó választás akkor is, ha szeretnél megszabadulni egy-két kilótól. Bár kicsit tovább tart megsütni, mint megfőzni, megéri, hisz az íze sokkal intenzívebb lesz. Gazdagítsd a krémlevest pirított zsemlekockával és baconnel!
Sültkelbimbóleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kelbimbó
- 5 dkg bacon
- 5 dl csirkealaplé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1.5 dl tejföl
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A kelbimbókat mosd meg, a külső héjakat távolítsd el, és vágd ketté. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olajjal, és szórd meg sóval, borssal. Forró sütőben, 200 fokon süsd meg 25 perc alatt.
A bacont vágd apróra, és pirítsd meg. Szedd ki a szalonnadarabokat, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az aprított hagymát. Rakd hozzá a kelbimbót, öntsd fel az alaplével, és forrald fel. A tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, majd önts hozzá egy-két merőkanál főzőlevet. A hőkiegyenlítés miatt nem lesz csomós a habarás. Csorgasd a tejfölös elegyet a levesbe, közben folyamatosan kavard. Forrald fel ismét, majd pépesítsd botmixerrel. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A maradék pirított baconnel megszórva tálald.
A krémlevesekkel az immunrendszeredet is erősítheted. A sűrű, krémes vadrizses leves is igazi újdonság lehet a család asztalán.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció