Isteni sült töltött alma
Pofonegyszerű, elronthatatlan édesség
Az almás pite trónbitorlója, vagyis a sült töltött alma igazán egyszerű, mégis nagyszerű édesség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos a nyári gyümölcsdömpingnek vége szakadt, ám nem kell búsulnod, hogy csak az almát látod a zöldséges standján, hiszen ezt a gyümölcsöt millió és egy variációban el lehet készíteni. Többek között sütve is, mindenféle földi jóval töltve, aminek kitalálásában csak a fantáziád és az ízlelőbimbóid szabhatnak határt.

Próbáld ki receptünket, és győződj meg róla magad, hogy ezt az édességet lehetetlen elrontani!

Sült töltött alma

Hozzávalók:

  • 10 szem aszalt szilva
  • 10 szem aszalt sárgabarack
  • 4 alma
  • 4 teáskanál méz
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 szem szárított füge
  • 1 narancs héja
  • fél narancs leve

Az almákat mosd meg alaposan. Vágd le mindegyiknek a tetejét egészen magasan, a belsejéből szedd ki a magházat, és készíts bele egy lyukat, ahová a tölteléket bele tudod kanalazni. Az aszalt sárgabarackot és szilvát vágd apró darabokra, és keverd össze a barna cukorral, a zabpehellyel, a reszelt narancshéjjal és a gyümölcs levével.

Egy tepsibe állítsd bele az almákat, töltsd meg őket alaposan az aszalt gyümölcsös töltelékkel, majd mindegyikre csurgass egy kis mézet. A tetejükre tedd rá az almasapkákat, és két-három evőkanál vizet öntsd a tepsi aljára.

Előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig süsd az almákat, majd tálaláskor kedved szerint locsold meg az egészet a tepsiben szétfolyt keverékkel.

Ezt is szeretjük