Isteni sült töltött alma
Az almás pite trónbitorlója, vagyis a sült töltött alma igazán egyszerű, mégis nagyszerű édesség.
- 40 felett így a legnőiesebb a cicaszem: fiatalosabbnak tűnik az arc, ha másképp húzod meg a vonalat »
- 3 extra nőies, letisztult darab, amit sokoldalúan variálhatsz a szezonban: a francia stílus kedvelői így viselik »
- A tavaszi divat legnagyobb trendje már nem ismeretlen: a szoknya és az edzőcipő párosa így a legsikkesebb »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Sajnos a nyári gyümölcsdömpingnek vége szakadt, ám nem kell búsulnod, hogy csak az almát látod a zöldséges standján, hiszen ezt a gyümölcsöt millió és egy variációban el lehet készíteni. Többek között sütve is, mindenféle földi jóval töltve, aminek kitalálásában csak a fantáziád és az ízlelőbimbóid szabhatnak határt.
Próbáld ki receptünket, és győződj meg róla magad, hogy ezt az édességet lehetetlen elrontani!
Sült töltött alma
Hozzávalók:
- 10 szem aszalt szilva
- 10 szem aszalt sárgabarack
- 4 alma
- 4 teáskanál méz
- 3 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál mazsola
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 szem szárított füge
- 1 narancs héja
- fél narancs leve
Az almákat mosd meg alaposan. Vágd le mindegyiknek a tetejét egészen magasan, a belsejéből szedd ki a magházat, és készíts bele egy lyukat, ahová a tölteléket bele tudod kanalazni. Az aszalt sárgabarackot és szilvát vágd apró darabokra, és keverd össze a barna cukorral, a zabpehellyel, a reszelt narancshéjjal és a gyümölcs levével.
Egy tepsibe állítsd bele az almákat, töltsd meg őket alaposan az aszalt gyümölcsös töltelékkel, majd mindegyikre csurgass egy kis mézet. A tetejükre tedd rá az almasapkákat, és két-három evőkanál vizet öntsd a tepsi aljára.
Előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig süsd az almákat, majd tálaláskor kedved szerint locsold meg az egészet a tepsiben szétfolyt keverékkel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- sütemény
Így készül a fordított francia almás pite, a tarte tatin

- muffin
- körte
Körtés-mézes bögrés süti

- alma
- sütemény