Karcsúsító, színes, sült zöldségköret: tepsiben és serpenyőben is készítheted
Ennél egészségesebb köretet nem is kínálhatsz kedvenc sült húsaid mellé!
Ha fogyózol, feltétlenül iktasd ki étrendedből a fölösleges szénhidrátokat, így a krumplit is! Válaszd helyettük ezt a roppanós, fűszeres, sült zöldségköretet! Tele van vitaminnal, és nagyon ízletes. Bármit tehetsz hozzá, amit a kertben vagy a piacon találsz. Minél többféle zöldséget válogatsz össze, annál színesebb és ízletesebb lesz. Tálalás előtt megszórhatod még reszelt sajttal is.

Sült zöldségköret
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 2 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db kápia paprika
- 1 db étkezési paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- zöldfűszer
Elkészítés:
A zöldségeket jól mosd meg, csepegtesd le. Amit kell, hámozz meg, és vágd fel ízlés szerint. Egy serpenyőbe önts kevés olívaolajat, rakd bele a zöldségeket, ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Jól illik hozzá a bazsalikom, a kakukkfű és a rozmaring is. Előbb nagy lángon pirítsd pár percig, majd lefedve párold roppanósra a zöldségeket. Időnként kevergesd meg.
Hasonlóan könnyű dolgod lesz, ha tepsiben sütöd meg a zöldségeket. Akkor 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készülnek el.
