Tepsiben sült ropogós zeller: ha jóllaknál, de fogyizol - Krumpli helyett

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Helyettesítsd sült zellerrel a krumplit! A finom, vitaminban gazdag zöldségre fogyókúrád alatt is bátran támaszkodhatsz. A zeller rostjai mellett vízhajtó tulajdonságával segíti elő a felesleg leadását. Mivel megszabadít a sejtek között felgyülemlett fölösleges folyadéktól, centikben mérhető fogyást eredményez. Azt se felejtsd el, hogy remekül eltelít, ráadásul lassan felszívódó szénhidrát van benne, szemben a krumplival, ami gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.

15769835 22e637d929a0b9d559197029687fec32 wm

Sült zeller

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy zeller
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A zellert pucold meg, mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyjából egyforma hasábokra. Rendezd a zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sót, a borsot, az oregánót, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát keverd össze, majd szórd a zellerre. Locsold meg olívaolajjal, és jól forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön fűszer.

Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg szép pirosra 200 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ha ropogósabban szereted a zöldséget, az utolsó öt percre kapcsold a sütőt grillfokozatra.

15769839 5650aae72303baf8fbd743434603b0ca wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük