Tepsiben sült ropogós zeller: ha jóllaknál, de fogyizol - Krumpli helyett

Tepsiben sült ropogós zeller: ha jóllaknál, de fogyizol - Krumpli helyett
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Helyettesítsd sült zellerrel a krumplit! A finom, vitaminban gazdag zöldségre fogyókúrád alatt is bátran támaszkodhatsz. A zeller rostjai mellett vízhajtó tulajdonságával segíti elő a felesleg leadását. Mivel megszabadít a sejtek között felgyülemlett fölösleges folyadéktól, centikben mérhető fogyást eredményez. Azt se felejtsd el, hogy remekül eltelít, ráadásul lassan felszívódó szénhidrát van benne, szemben a krumplival, ami gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.

Sült zeller

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy zeller
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A zellert pucold meg, mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyjából egyforma hasábokra. Rendezd a zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sót, a borsot, az oregánót, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát keverd össze, majd szórd a zellerre. Locsold meg olívaolajjal, és jól forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön fűszer.

Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg szép pirosra 200 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ha ropogósabban szereted a zöldséget, az utolsó öt percre kapcsold a sütőt grillfokozatra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük