Tepsiben sült ropogós zeller: ha jóllaknál, de fogyizol - Krumpli helyett

Tepsiben sült ropogós zeller: ha jóllaknál, de fogyizol - Krumpli helyett
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Így szabadulj meg a háton lévő pattanástól: 7 tipp, ami gyors javulást hoz »

A szezon új trendje a gombaszőke haj: jobban néz ki, mint ahogy hangzik »

A 90-es években mindenkinek volt, most megint ezerrel hódít a bokalánc: minden szettet feldob »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Helyettesítsd sült zellerrel a krumplit! A finom, vitaminban gazdag zöldségre fogyókúrád alatt is bátran támaszkodhatsz. A zeller rostjai mellett vízhajtó tulajdonságával segíti elő a felesleg leadását. Mivel megszabadít a sejtek között felgyülemlett fölösleges folyadéktól, centikben mérhető fogyást eredményez. Azt se felejtsd el, hogy remekül eltelít, ráadásul lassan felszívódó szénhidrát van benne, szemben a krumplival, ami gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.

Sült zeller

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy zeller
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A zellert pucold meg, mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyjából egyforma hasábokra. Rendezd a zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sót, a borsot, az oregánót, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát keverd össze, majd szórd a zellerre. Locsold meg olívaolajjal, és jól forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön fűszer.

Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg szép pirosra 200 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ha ropogósabban szereted a zöldséget, az utolsó öt percre kapcsold a sütőt grillfokozatra.

Ezt is szeretjük