Sütőben sült, túrós palacsintatekercsek lekvárral leöntve - Így még finomabb
Egyszerre túrós és lekváros: ez a rakott palacsinta családi kedvenc lesz!
A lekváros-túrós palacsintát akár főételként, akár desszertként is tálalhatod. Ha rétegezve sütöd, még laktatóbb és élvezetesebb lesz. Ezzel a palacsintatészta-recepttel is biztosra mehetsz, akkor is, ha még soha nem sütöttél. Ha szereted, a túróba keverj mazsolát.
Sült, túrós palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 bögre liszt
- 1.5 bögre tej
- 0.5 bögre szódavíz
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
Töltelékhez
- 50 dkg túró
- 2.5 dl tejföl
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, üsd bele a tojást, öntsd hozzá a tejet, majd szórd hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót. Fokozatosan adagold hozzá a szódát. Amikor sima, hagyd a masszát pihenni 20-30 percig. Ezt követően keverd hozzá az olajat. Süsd ki a palacsintákat serpenyőben vagy palacsintasütőben, kevés olajon.
A túrót villával törd össze, keverd hozzá a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját. Töltsd a palacsintákba, és tekerd fel. Rétegezd a tésztákat kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. A tetejére kenhetsz édes tejfölt, majd előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süsd össze. Tálaláskor szeleteld fel, majd lekvárral leöntve kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció