Sütőben sült, túrós palacsintatekercsek lekvárral leöntve - Így még finomabb

Egyszerre túrós és lekváros: ez a rakott palacsinta családi kedvenc lesz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lekváros-túrós palacsintát akár főételként, akár desszertként is tálalhatod. Ha rétegezve sütöd, még laktatóbb és élvezetesebb lesz. Ezzel a palacsintatészta-recepttel is biztosra mehetsz, akkor is, ha még soha nem sütöttél. Ha szereted, a túróba keverj mazsolát.

turos-palacsinta

Sült, túrós palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 0.5 bögre szódavíz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 2.5 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, üsd bele a tojást, öntsd hozzá a tejet, majd szórd hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót. Fokozatosan adagold hozzá a szódát. Amikor sima, hagyd a masszát pihenni 20-30 percig. Ezt követően keverd hozzá az olajat. Süsd ki a palacsintákat serpenyőben vagy palacsintasütőben, kevés olajon.
 

A túrót villával törd össze, keverd hozzá a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját. Töltsd a palacsintákba, és tekerd fel. Rétegezd a tésztákat kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. A tetejére kenhetsz édes tejfölt, majd előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süsd össze. Tálaláskor szeleteld fel, majd lekvárral leöntve kínáld.

turos-palacsinta-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük