Sült, töltött paprika paradicsomos mártásban
Feltétlenül meg kell kóstolnod!
A töltött paprika sütőben sütve még finomabb lesz. Próbáld ki!

Sült, töltött paprika paradicsomos mártásban
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütöttél már klasszikus töltött paprikát sütőben? Te is meglepődsz, hogy kis változtatással mennyivel zamatosabb lesz. A húsgombócon is variálhatsz, a rizs helyett tehetsz bele hajdinát vagy zabpelyhet, sőt, gerslivel is gazdagíthatod. Kínálj hozzá főtt krumplit vagy friss kenyeret!

Sült, töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 paprika
  • 5 dl paradicsompüré
  • 3 dl víz
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

Töltelékhez

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg szalonna
  • 1 bögre rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágd kockákra, majd süsd a zsírjára. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Ha üveges, vedd le a tűzhelyről, és hagyd hűlni. A rizst főzd bő vízben tíz perc alatt félpuhára. A paprikákat alaposan mosd meg, és csumázd ki. Ha a szalonnás hagyma kihűl, add hozzá a rizst, a darált húst, nyomd hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd, és töltsd a masszát a paprikákba. Ha marad a húsos keverékből, formázz belőle gombócokat.

A megtöltött paprikákat sorakoztasd tűzálló tálba, öntsd fel vízzel hígított paradicsompürével, és tedd 200 fokra előmelegített sütőbe. Fedd le, és süsd körülbelül másfél órán át. Ha a hús puha, szedd ki a paprikákat, a keményítőt fél deci hideg vízben oldd fel, és keverd a paradicsomszószhoz, azaz sűrítsd be. Hagyd még egy kicsit a sütőben, majd tálaláskor a paprikákat locsold meg a szósszal.

Ezt is szeretjük