Roppanósra sült fehér spárga: hollandi mártással a legfinomabb
A ropogósra sült spárga igazi tavaszi finomság. A hollandi mártástól csak jobb lesz.

sult sparga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a spárgaszezon, használd ki, készítsd el az egészséges zöldséget minél többféleképpen! Mindegy, hogy fehér vagy zöld, egyformán ízletes, és mindkettőt főzheted, sütheted. A hollandi mártástól sem kell megijedni, csak arra ügyelj, hogy a tojások sárgáját vízgőz felett verd habosra anélkül, hogy rántottává állna össze.

Fehér spárga hollandi mártással

Hozzávalók

  • 50 dkg fehér spárga
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárga
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet cukor
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A spárgákat mosd meg, a fás végüket vágd le, és vékonyan hámozd meg. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, locsold meg olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Amíg a spárgák sülnek, készítsd el a hollandi mártást. A vajat olvaszd fel, a habot a tetejéről szedd le, és hagyd egy kicsit hűlni. Egy nagyobb fazékban melegíts vizet. Egy kisebb lábosba üsd bele a tojások sárgáját, sózd, borsozd, add hozzá a vizet és a cukrot, majd a melegedő víz fölé helyezve óvatosan keverd habbá. Ha besűrűsödik, vedd le a gőzről, keverd hozzá a citromlevet, és lassan csorgasd hozzá a langyosra hűlt olvasztott vajat. A mártást a tányérokon öntsd a spárgára, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
Baconbe tekerve is isteni a sült spárga.

Ezt is szeretjük