Fűszeres, sült retek zöldhagymával: roppanós, egészséges köret
Sütve még édesebb lesz a retek, kiváló kísérője lehet sült vagy rántott húsoknak.

sult-retek-zoldhagymaval
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss retekhez akkor is hozzájuthatsz, amikor más zöldség még nincs a piacokon. Tele van C-vitaminnal, így az immunrendszeredre is jó hatással van. Ne csak kenyérrel edd, sütve talán még zamatosabb. Főleg, ha megbolondítod különféle fűszerekkel. 

Fűszeres, sült retek

Hozzávalók:

  • 2 csomag retek
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 0.5 csokor újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A retket alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, nem szükséges megpucolni. Csepegtesd le, vágd kettő-négy részre, és rendezd sütőpapírra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal áttört fokhagymával, és locsold meg vele a retket. Kézzel össze is forgathatod, hogy mindenhova jusson. Szórd meg a zöldhagyma aprított szárával. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig. Ha kezd barnulni, kiveheted a sütőből. Serpenyőben is megsütheted a zsenge retket.

Ha rajongsz a zöldséges ételekért, a parmezános répát is biztosan szeretni fogod. 

Ezt is szeretjük