Fűszeres, sült retek zöldhagymával: roppanós, egészséges köret
Sütve még édesebb lesz a retek, kiváló kísérője lehet sült vagy rántott húsoknak.

sult-retek-zoldhagymaval
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss retekhez akkor is hozzájuthatsz, amikor más zöldség még nincs a piacokon. Tele van C-vitaminnal, így az immunrendszeredre is jó hatással van. Ne csak kenyérrel edd, sütve talán még zamatosabb. Főleg, ha megbolondítod különféle fűszerekkel. 

Fűszeres, sült retek

Hozzávalók:

  • 2 csomag retek
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál
  • 1 késhegynyi bors
  • 0.5 csokor újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A retket alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, nem szükséges megpucolni. Csepegtesd le, vágd kettő-négy részre, és rendezd sütőpapírra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal áttört fokhagymával, és locsold meg vele a retket. Kézzel össze is forgathatod, hogy mindenhova jusson. Szórd meg a zöldhagyma aprított szárával. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig. Ha kezd barnulni, kiveheted a sütőből. Serpenyőben is megsütheted a zsenge retket.

Ha rajongsz a zöldséges ételekért, a parmezános répát is biztosan szeretni fogod. 

Ezt is szeretjük