Fűszeres, sült retek zöldhagymával: roppanós, egészséges köret
Sütve még édesebb lesz a retek, kiváló kísérője lehet sült vagy rántott húsoknak.
A friss retekhez akkor is hozzájuthatsz, amikor más zöldség még nincs a piacokon. Tele van C-vitaminnal, így az immunrendszeredre is jó hatással van. Ne csak kenyérrel edd, sütve talán még zamatosabb. Főleg, ha megbolondítod különféle fűszerekkel.
Fűszeres, sült retek
Hozzávalók
- 2 csomag retek
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 teáskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 0.5 csokor újhagyma
Elkészítés:
A retket alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, nem szükséges megpucolni. Csepegtesd le, vágd kettő-négy részre, és rendezd sütőpapírra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal áttört fokhagymával, és locsold meg vele a retket. Kézzel össze is forgathatod, hogy mindenhova jusson. Szórd meg a zöldhagyma aprított szárával. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig. Ha kezd barnulni, kiveheted a sütőből. Serpenyőben is megsütheted a zsenge retket.
Ha rajongsz a zöldséges ételekért, a parmezános répát is biztosan szeretni fogod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept