Fűszeres, zöldségekkel sült pulyka: a bőre ropogós, belül puha, omlós
A zöldségekkel együtt sült pulykánál talán nem is létezik elegánsabb karácsonyi fogás.

pulyka zoldsegekkel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok helyen elmaradhatatlan része a karácsonyi ebédnek a pulyka. Próbáld ki egészben sütve, és kápráztasd el az összes vendéget! Még finomabb, ha a köretként szolgáló zöldségek is együtt sülnek vele.

Sült pulyka zöldségekkel

Hozzávalók:

A pulykához

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 2 ág rozmaring
  • 1 bébipulyka
  • bors
  • libazsír a tepsi kikenéséhez

A zöldségkörethez

  • 10 koktélparadicsom
  • 4 sárgarépa
  • 4 kaliforniai paprika
  • 1 lila hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A pulykát kívül-belül mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, dörzsöld be sóval és borssal, és fektesd egy zsírral kikent tepsibe. Önts alá egy deci vizet, dobj mellé rozmaringágakat és a megpucolt fokhagymagerezdeket, és told a sütőbe három órára. Közben a zöldségalaplével locsolgasd időnként, hogy szép fényes legyen a bőre. Közben a sárgarépákat tisztítsd meg, és vágd félbe, a színes kaliforniai paprikákat és a lila hagymát vágd cikkekre, a koktélparadicsomokkal együtt tedd őket egy tálba, sózd és borsozd meg őket, és két óra hússütés után egyengesd el a zöldségkeveréket a pulyka mellett. Tedd vissza a sütőbe még egy órára, amíg az ízek összesülnek.
 

Hasonlóan finom és mutatós fogás lehet az aszalt szilvával és dióval töltött pulykatekercs.

Ezt is szeretjük