Fűszeres, zöldségekkel sült pulyka: a bőre ropogós, belül puha, omlós
A zöldségekkel együtt sült pulykánál talán nem is létezik elegánsabb karácsonyi fogás.
Sok helyen elmaradhatatlan része a karácsonyi ebédnek a pulyka. Próbáld ki egészben sütve, és kápráztasd el az összes vendéget! Még finomabb, ha a köretként szolgáló zöldségek is együtt sülnek vele.
Sült pulyka zöldségekkel
Hozzávalók
A pulykához
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl zöldségalaplé
- 2 ág rozmaring
- 1 bébipulyka
- só
- bors
- libazsír a tepsi kikenéséhez
A zöldségkörethez
- 10 koktélparadicsom
- 4 sárgarépa
- 4 kaliforniai paprika
- 1 lila hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A pulykát kívül-belül mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, dörzsöld be sóval és borssal, és fektesd egy zsírral kikent tepsibe. Önts alá egy deci vizet, dobj mellé rozmaringágakat és a megpucolt fokhagymagerezdeket, és told a sütőbe három órára. Közben a zöldségalaplével locsolgasd időnként, hogy szép fényes legyen a bőre. Közben a sárgarépákat tisztítsd meg, és vágd félbe, a színes kaliforniai paprikákat és a lila hagymát vágd cikkekre, a koktélparadicsomokkal együtt tedd őket egy tálba, sózd és borsozd meg őket, és két óra hússütés után egyengesd el a zöldségkeveréket a pulyka mellett. Tedd vissza a sütőbe még egy órára, amíg az ízek összesülnek.
Hasonlóan finom és mutatós fogás lehet az aszalt szilvával és dióval töltött pulykatekercs.
- pulyka
- sárgarépa
- koktélparadicsom
- lilahagyma
- húsételek
- karácsonyi recept
- zöldség alaplé
- egészben sült pulyka
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept