Mandulával töltött, sült őszibarack
A sült őszibarack ropogós töltelékkel különleges és mennyei csemege. Élvezd az ízorgiát!
A rengeteg őszibarackos édesség közül ez biztos, hogy dobogós helyen áll. Csupa finom és vitaminban gazdag hozzávalóból készül. A töltött, sült őszibarack még finomabb lesz, ha a mandulát előzőleg serpenyőben megpirítod. Ugyanígy nektarint is megtölthetsz.
Sült őszibarack
Hozzávalók 4 személyre
- 4 őszibarack
- 5 dk vaj
- 5 amaretti keksz
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A barackot mosd meg, felezd el, és szedd ki a magját. A gyümölcsöt nem szükséges megpucolni. Tedd egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, a vágott felével felfelé. A kekszet aprítsd vagy törd nagyon apróra, keverd össze a vajjal, a fahéjjal és a kis darabokra vágott mandulával. Töltsd meg a barackot a masszával, és csorgass mézet a tetejére. Ha csak felnőttek fogyasztják, likőrrel is meglocsolhatod.
Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20-25 percig. A gyümölcsöt közben ne takard le. Akkor jó, ha a teteje megpirul. A sütési idő a barack fajtájától és érettségétől függően változhat. Kerti partikon grillen is megsütheted. Melegen fogyaszd, és tedd még csábítóbbá vaníliafagylalttal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept