Isteni sült karfiol tejföllel és sajttal sütve - Finomabb, mint a sima rakott
A karfiol sajttal, tejföllel igazi ínyencség. Akkor is jóllakhatsz vele, ha vigyázol az alakodra.

- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »
- A ’80-as években minden nő ezt a tornát űzte, aki feszesebb, karcsúbb testre vágyott: nem hiába kattantak rá az aerobicra »
- Mi történik a vörös szőnyegen viselt ruhával? – Csak ritka esetben tartják meg a hírességek »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
A kalóriaszegény karfiol vitaminokban nagyon gazdag, így érdemes rendszeresen fogyasztani. Turbózd fel sajttal, tejföllel, és készíts ínycsiklandó, népszerű fogást az egyszerű, jellegzetes ízű zöldségből.
Sült karfiol tejföllel, sajttal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 karfiol
- 15 dkg reszelt mozzarella
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- fél csokor petrezselyem
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg körülbelül négy-öt perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl, elég, ha roppanós. Emeld ki a vízből, szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a tojással, az aprított petrezselyemmel és a reszelt mozzarellával. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd rakd bele a karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szórd meg reszelt parmezánnal. Várd meg, amíg megpirul, és már tálalhatod is.

Még több recept