Isteni sült karfiol tejföllel és sajttal sütve - Finomabb, mint a sima rakott
A karfiol sajttal, tejföllel igazi ínyencség. Akkor is jóllakhatsz vele, ha vigyázol az alakodra.
A kalóriaszegény karfiol vitaminokban nagyon gazdag, így érdemes rendszeresen fogyasztani. Turbózd fel sajttal, tejföllel, és készíts ínycsiklandó, népszerű fogást az egyszerű, jellegzetes ízű zöldségből.

Sült karfiol tejföllel, sajttal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 karfiol
- 15 dkg reszelt mozzarella
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 0.5 csokor petrezselyem
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg körülbelül négy-öt perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl, elég, ha roppanós. Emeld ki a vízből, szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a tojással, az aprított petrezselyemmel és a reszelt mozzarellával. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd rakd bele a karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szórd meg reszelt parmezánnal. Várd meg, amíg megpirul, és már tálalhatod is.
