Sütőben sült hagymás krumpli sok sajttal: krémes és pikáns
Tejszín, sajt és kellemes fűszerek: ezektől lesz különleges a sült krumpli.
Hálás lesz az egész család, ha a megszokott változatok helyett ezt az extra, hagymás, sajtos sült krumplit teszed az asztalra. A belseje a tejszíntől finom krémessé válik, a teteje viszont ropogósra sül. Bármilyen hús kísérőjeként kínálhatod, de akár önmagában is jó választás.

Sült hagymás krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg sajt
- 3 db vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd fel tetszés szerint, lehetőleg minél vékonyabb szeletekre. A vöröshagymákat is pucold meg, karikázd fel. A tepsibe önts olívaolajat, rakd bele a krumpli felét. Arra pakold a hagymát, majd fedd be a maradék krumplival.
A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval, és öntsd le vele a krumplit. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 45-55 perc alatt. Tálaláskor aprított petrezselyemmel is megszórhatod.
