Krémesre sült, édes cékla sós fetával: könnyű, finom és egészséges
Húsmentes, alig van benne kalória, és nagyon finom: kell ennél több? A cékla sütve és fetával ínycsiklandó fogás.

A cékla gazdag rostokban, ásványi anyagokban, fogyasztása jót tesz a szívnek és a gyomornak. Sütve az íze édes, az állaga pedig krémes. Sütés előtt elég alaposan megmosni, meghámozni nem szükséges. Arra figyelj, hogy már jó forró legyen a sütő, amikor belehelyezed. Az alábbi salátát a feta sajt és a dió egyvelege egészíti ki, öntetnek pedig próbáld ki a narancsos dresszinget.
Sült fetás cékla
Hozzávalók
- 2 db cékla
- 10 dkg feta sajt
- 1 marék dióbél
- 0.5 csokor petrezselyem
Az öntethez
- 2 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 teáskanál dijoni mustár
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A céklát alaposan mosd meg, töröld szárazra, és tekerd alufóliába. Helyezd sütőrácsra, és süsd 50-60 percig, amíg könnyen szeletelhetővé nem válik.
Amíg a cékla sül, készítsd elő a többi hozzávalót. A feta sajtot vágd kockákra, a dióbelet aprítsd fel. Egy kisebb tálban keverd össze a narancslevet, az olívaolajat, a mustárt, a sót és a borsot.
Ha a cékla megpuhul, vedd ki a sütőből, és hűtsd 15 percig. Ha már nem forró, hámozd meg, és szeleteld tetszés szerint. Tedd salátástálba, keverd hozzá a feta sajtot és a diót, majd locsold meg a narancsos-mustáros öntettel. Minden adagot díszíts néhány egész petrezselyemlevéllel.
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció