Csirkés tészta a sütőből, rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hétvégi maradékból is tökéletes
Ez a sült csirkés tészta az egyszerűség és az újrahasznosítás jegyében készül.

Csirkés tészta a sütőből, rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hétvégi maradékból is tökéletes
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már nem szívesen eszel a hétvégi sült csirkéből, készíts belőle új fogást. Tejszínnel, sajttal és fűszerekkel felturbózva, tésztával összekeverve ízletes ebédet vagy vacsorát kapsz. Ráadásul alig van vele munka. Ha nem sült húsból készíted, a csirkemellet pirítsd meg kevés olajon.

Sült csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg sült csirke
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábosban vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, szórj bele sót, és közepes lángon főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Közben egyszer-kétszer keverd meg a tésztát, hogy biztosan ne ragadjon össze. Ha kész, szűrd le, öblítsd le, majd csepegtesd le.

Egy lábosban hevíts két evőkanál olajat, és süsd át rajta egy-két perc alatt a kis darabokra vágott csirkét. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és forrald össze. Forgasd bele a tésztát, és rendezd egy vajjal kikent tűzálló tálba. A sajtot reszeld le, és szórd a tetejére. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük