Csirkés tészta a sütőből, rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hétvégi maradékból is tökéletes
Ez a sült csirkés tészta az egyszerűség és az újrahasznosítás jegyében készül.

Csirkés tészta a sütőből, rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hétvégi maradékból is tökéletes
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már nem szívesen eszel a hétvégi sült csirkéből, készíts belőle új fogást. Tejszínnel, sajttal és fűszerekkel felturbózva, tésztával összekeverve ízletes ebédet vagy vacsorát kapsz. Ráadásul alig van vele munka. Ha nem sült húsból készíted, a csirkemellet pirítsd meg kevés olajon.

Sült csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg sült csirke
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábosban vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, szórj bele sót, és közepes lángon főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Közben egyszer-kétszer keverd meg a tésztát, hogy biztosan ne ragadjon össze. Ha kész, szűrd le, öblítsd le, majd csepegtesd le.

Egy lábosban hevíts két evőkanál olajat, és süsd át rajta egy-két perc alatt a kis darabokra vágott csirkét. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és forrald össze. Forgasd bele a tésztát, és rendezd egy vajjal kikent tűzálló tálba. A sajtot reszeld le, és szórd a tetejére. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük