Csirkés tészta a sütőből, rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hétvégi maradékból is tökéletes

Ez a sült csirkés tészta az egyszerűség és az újrahasznosítás jegyében készül.

Csirkés tészta a sütőből, rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hétvégi maradékból is tökéletes
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már nem szívesen eszel a hétvégi sült csirkéből, készíts belőle új fogást. Tejszínnel, sajttal és fűszerekkel felturbózva, tésztával összekeverve ízletes ebédet vagy vacsorát kapsz. Ráadásul alig van vele munka. Ha nem sült húsból készíted, a csirkemellet pirítsd meg kevés olajon.

Sült csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg sült csirke
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábosban vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, szórj bele sót, és közepes lángon főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Közben egyszer-kétszer keverd meg a tésztát, hogy biztosan ne ragadjon össze. Ha kész, szűrd le, öblítsd le, majd csepegtesd le.

Egy lábosban hevíts két evőkanál olajat, és süsd át rajta egy-két perc alatt a kis darabokra vágott csirkét. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és forrald össze. Forgasd bele a tésztát, és rendezd egy vajjal kikent tűzálló tálba. A sajtot reszeld le, és szórd a tetejére. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük