Csirkés tészta a sütőből, rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hétvégi maradékból is tökéletes
Ez a sült csirkés tészta az egyszerűség és az újrahasznosítás jegyében készül.

Csirkés tészta a sütőből, rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hétvégi maradékból is tökéletes
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már nem szívesen eszel a hétvégi sült csirkéből, készíts belőle új fogást. Tejszínnel, sajttal és fűszerekkel felturbózva, tésztával összekeverve ízletes ebédet vagy vacsorát kapsz. Ráadásul alig van vele munka. Ha nem sült húsból készíted, a csirkemellet pirítsd meg kevés olajon.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg sült csirke
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábosban vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, szórj bele sót, és közepes lángon főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Közben egyszer-kétszer keverd meg a tésztát, hogy biztosan ne ragadjon össze. Ha kész, szűrd le, öblítsd le, majd csepegtesd le.

Egy lábosban hevíts két evőkanál olajat, és süsd át rajta egy-két perc alatt a kis darabokra vágott csirkét. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és forrald össze. Forgasd bele a tésztát, és rendezd egy vajjal kikent tűzálló tálba. A sajtot reszeld le, és szórd a tetejére. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Blog.hu ajánló