Álomfinom sült citrompuding: kívül ropogós, belül krémes

A sült citrompuding üde, könnyű desszert, ami akkor a legfinomabb, ha a belseje remegős.

Sült citrompuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor nincs túl nagy forróság, és ismét kedved támad bekapcsolni a sütőt, készíts egy jó adag sült citrompudingot. Ez az angolok kultikus desszertje, amit legszívesebben langyosan, egy gombóc hideg fagyival fogyasztanak. Nem túl édes, viszont egyhamar nem fogod elfelejteni az ízét. 

Sült citrompuding

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2 db citrom
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá gépi habverővel. Közben adj hozzá három evőkanál cukrot. Akkor jó, amikor már fényes és kemény. A vajat keverd habosra a maradék cukorral, majd dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Mehet hozzá a liszt, a só, majd a tej. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
 

Egyengesd a masszát egy közepes méretű, vajjal kikent tűzálló tálba. Tedd egy nagy tepsibe, és önts alá annyi forró vizet, hogy a forma feléig érjen. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Akkor vedd ki a sütőből, amikor kívül aranybarna, ropogós, belül viszont még nem teljesen szilárd. Adagolhatod kisebb tűzálló tálkákba is, akkor gyorsabban megsül. Porcukorral megszórva kínáld. 
Ha rajongsz a citromos édességekért, készíts savanykás joghurthabot, és idézd fel vele a régi, gyermekkori ízeket!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük