Álomfinom sült citrompuding: kívül ropogós, belül krémes
A sült citrompuding üde, könnyű desszert, ami akkor a legfinomabb, ha a belseje remegős.

sult-citrompuding
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amikor nincs túl nagy forróság, és ismét kedved támad bekapcsolni a sütőt, készíts egy jó adag sült citrompudingot. Ez az angolok kultikus desszertje, amit legszívesebben langyosan, egy gombóc hideg fagyival fogyasztanak. Nem túl édes, viszont egyhamar nem fogod elfelejteni az ízét. 

Sült citrompuding

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2 db citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá gépi habverővel. Közben adj hozzá három evőkanál cukrot. Akkor jó, amikor már fényes és kemény. A vajat keverd habosra a maradék cukorral, majd dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Mehet hozzá a liszt, a só, majd a tej. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
 

Egyengesd a masszát egy közepes méretű, vajjal kikent tűzálló tálba. Tedd egy nagy tepsibe, és önts alá annyi forró vizet, hogy a forma feléig érjen. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Akkor vedd ki a sütőből, amikor kívül aranybarna, ropogós, belül viszont még nem teljesen szilárd. Adagolhatod kisebb tűzálló tálkákba is, akkor gyorsabban megsül. Porcukorral megszórva kínáld. 
Ha rajongsz a citromos édességekért, készíts savanykás joghurthabot, és idézd fel vele a régi, gyermekkori ízeket!

Ezt is szeretjük