Fantasztikus, sült almás túrótorta a legegyszerűbben: ellenállhatatlanul finom
A sült almás túrótorta tésztája hihetetlenül lágy, krémes. Alkalmakra is remek választás.
Az almás és a túrós sütik külön-külön is finomak, hát még együtt! Ebben a különleges tortában a töltelék dominál, a tészta nagyon vékony. Bár a sütési idő több mint egy óra, megéri kivárni, mert az élmény felejthetetlen. A tetejére készíthetsz ízletes, fahéjas almaszószt.
Sült almás túrótorta
Hozzávalók
Tésztához
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 kávéskanál sütőpor
Túrós töltelékhez
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 9 dkg keményítő
- 5 dl tej
- 4 dl tejföl
- 3 db alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
Elkészítés:
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a cukrot és a sütőport, rakd hozzá a felkockázott, hideg vajat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha szép sima, formázz belőle egy cipót, csomagold folpack fóliába, és tedd a fagyasztóba.
A túrót törd össze villával, rakd hozzá az ízesítőket, a cukrot, a vaníliát és a citromot. Add hozzá a tejfölt, a tejet és a keményítőt, majd botmixerrel alaposan dolgozd össze. Ne lepődj meg, ha túl híg a massza.
A tésztát nyújtsd ki, majd rakd vajjal kikent, liszttel megszórt, kapcsos tortaformába úgy, hogy legyen pereme is. Szurkáld meg több helyen, és öntsd rá a túrós keveréket, majd rakd rá a karikákra vagy kisebb darabokra vágott almát. Kicsit bele is keverheted a töltelékbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 70-80 perc alatt. Ha a széle kezd barnulni, kiveheted a sütőből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció