Sült, fűszeres almalekvár: így még zamatosabb lesz
Üres tésztára vagy a palacsintába is tökéletes a fűszeres almalekvár, de akár egy pirítóst is feldobhatsz vele.
Ha szereted az almás pitét, ebben a lekvárban sem fogsz csalódni! Ugyanaz az ízvilág, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, és az elkészítése sem bonyolult. Különlegessége, hogy a gyümölcs a sütőben párolódik puhára.
Sült almalekvár
Hozzávalók
- 2 kg alma
- 40 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromsav
- 1 csomag dzsemfix 3:1
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A befőttes üvegeket alaposan mosd el, és csírátlanítsd a mikróban a legmagasabb fokozaton. Pucold meg az almákat, magozd ki, és szeld fel nagyobb darabokra. Rakd egy hőálló tálba, keverd hozzá a cukor felét, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot. Takard le alufóliával, és told be a 180 fokra előmelegített sütőbe fél órára.
Ha a gyümölcs puha, borítsd át egy lábosba, és botmixerrel pürésítsd. Keverd bele a maradék cukrot, a citromsavat és a dzsemfixet. Rottyantsd össze a forrástól számítva három perc alatt, majd szedd a tiszta, felforrósított üvegbe. Csavard rá a tetőt, és állítsd fejre 10 percre. Rakd dunsztba, és várd meg, míg kihűl a lekvár a párnák és a plédek között.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció