Ínyenc Stroganoff-bélszín sok mustárral: el sem hiszed, milyen gyorsan elkészül
Az egyszerű, de fenséges Stroganoff-bélszín a tejfölös-mustáros ragunak köszönhetően fantasztikusan szaftos, és bő fél óra alatt elkészül.
Bár sokan úgy tartják, hogy a Stroganoff-bélszín eredeti orosz fogás, ám valójában egy francia séf alkotta meg Pavel Alexandrovics Stroganov grófnak. Az eredeti receptben nincs tejszín, bár sokan ma már azzal készítik. Továbbá gyakran tesznek bele uborkát is, ha szereted, ne hagyd ki!
Stroganoff-bélszín
Hozzávalók
- 50 dkg bélszín
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl tejföl
- 1 dl bor
- bors
- só
Elkészítés:
A bélszínt mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd vágd fél centi széles csíkokra. Sózd, borsozd, és egy kicsit tedd félre. A gombát pucold meg, és vágd kis darabokra.
A vajat olvaszd meg, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később dobd rá a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a húst, szórd meg liszttel, és kevergetve pirítsd két-három percig. Tedd hozzá a gombát, öntsd fel a borral, ha szükséges, kevés vízzel, és kis lángon párold 20 percig. Amikor a hús puha, a tejfölt keverd össze a mustárral, öntsd a lábosba, és forrald össze pár perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció