A klasszikus Stroganoff-bélszín receptje: ez volt az eredeti változat
Igazi csúcsebéd: a Stroganoff-bélszín hihetetlenül finom, bár uborka nem volt benne.
A Stroganoff-bélszínt az orosz konyhának köszönheti a világ, de nem tekinthető hagyományos receptnek, először egy 1871-es szakácskönyvben szerepel. Azóta sokat változott az étel, de az eredeti ez a recept volt.
Stroganoff-bélszín
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg bélszín
- 20 dkg vargánya
- 3 dl tejföl
- 2 db vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
- vaj
Elkészítés:
A bélszínt öblítsd le, csepegtesd le, kicsit klopfold ki, majd vágd kisujjnyinál valamivel kisebb csíkokra. A gombát és a hagymát pucold meg, szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts vajat, rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a gombát, és azzal is süsd pár percig. Közben sózd és borsozd meg, majd, amikor puha, szedd ki az edényből, és tedd át egy tálba.
Rakd a húst a serpenyőbe, ha szükséges, előtte még tégy hozzá vajat. Süsd meg magas hőfokon, hogy kívül barna legyen, de belül még rózsaszín. Tedd hozzá a hagymát, a gombát, a mustárt, és melegítsd fel. Ha szeretnél, ekkor dobhatsz hozzá csíkokra vágott uborkát is. Öntsd rá a tejfölt, és forrald össze, szórd meg petrezselyemmel, és néhány perc után már tálalhatod is. A húst csak tálaláskor sózd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció