Stíriai metélt friss barackkal - Így lesz igazán krémes
Emlékszel még, hogy csinálta a nagymamád? Ez a stíriai metélt legalább olyan finom!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túró és a barack mindig jó párosítás. A különleges ízhatást a stíriai metéltben is élvezheted. Ha Litvay Ilona receptjét kipróbálod, ínycsiklandóan krémes végeredményt kapsz.

Stíriai metélt recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg őszibarack
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg búzarétesliszt
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • fél citrom héja
Recept idők

Elkészítés:

A túrót krumplinyomón törd át, majd gyúrd össze a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval és egy evőkanál porcukorral. Ha a túró vizes, és emiatt túl lágy lesz a tészta, akkor adj még hozzá egy kis lisztet. Ha viszont nem áll össze, mert a túró túl száraz, akkor rakj bele tejfölt. Nyújtsd a tésztát ujjnyi vastagságúra, és vágd 1 centiméter széles metéltekre. Majd több részletben főzd ki sós vízben.

Közben verd kemény habbá a két tojásfehérjét. Utána a sárgákat keverd össze a két evőkanál porcukorral, a vajjal, a tejföllel, a citromhéjjal, a csipet sóval és a felvert habbal. Forgasd ebbe a masszába a megfőtt, lecsepegtetett tésztát. Utána adagold a felét egy kivajazott tepsibe, szórd meg a megmosott, felkockázott friss barackkal, majd halmozd rá a tészta másik felét is. Simítsd el, és a tetejére pakolj megint gyümölcsöt. Végül hintsd meg cukros mákkal. 160 fokon 30 percig süsd, és vaníliás pudinggal tálald.

Ezt is szeretjük