Stíriai metélt friss barackkal - Így lesz igazán krémes

Emlékszel még, hogy csinálta a nagymamád? Ez a stíriai metélt legalább olyan finom!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túró és a barack mindig jó párosítás. A különleges ízhatást a stíriai metéltben is élvezheted. Ha Litvay Ilona receptjét kipróbálod, ínycsiklandóan krémes végeredményt kapsz.

Stíriai metélt recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg őszibarack
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg búzarétesliszt
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • fél citrom héja
Recept idők

Elkészítés:

A túrót krumplinyomón törd át, majd gyúrd össze a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval és egy evőkanál porcukorral. Ha a túró vizes, és emiatt túl lágy lesz a tészta, akkor adj még hozzá egy kis lisztet. Ha viszont nem áll össze, mert a túró túl száraz, akkor rakj bele tejfölt. Nyújtsd a tésztát ujjnyi vastagságúra, és vágd 1 centiméter széles metéltekre. Majd több részletben főzd ki sós vízben.

Közben verd kemény habbá a két tojásfehérjét. Utána a sárgákat keverd össze a két evőkanál porcukorral, a vajjal, a tejföllel, a citromhéjjal, a csipet sóval és a felvert habbal. Forgasd ebbe a masszába a megfőtt, lecsepegtetett tésztát. Utána adagold a felét egy kivajazott tepsibe, szórd meg a megmosott, felkockázott friss barackkal, majd halmozd rá a tészta másik felét is. Simítsd el, és a tetejére pakolj megint gyümölcsöt. Végül hintsd meg cukros mákkal. 160 fokon 30 percig süsd, és vaníliás pudinggal tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük