Stefánia-vagdalt
Hidegen is nagyszerű
A Stefánia-vagdalt egy igazi jolly joker, hiszen fogyasztható hidegen és melegen is, ráadásul mindkét változatban nagyon finom.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Körülbelül annyira bonyolult, mint egy faék, és ha sütöttél már fasírtot, mindent tudsz, ami ehhez az ételhez szükséges, feltéve, hogy a főtt tojás készítése nem okoz nehézséget.

Ennek az ételnek a kiválósága abban is rejlik, hogy gyakorlatilag bármilyen hőmérsékleten és bármivel tálalhatod.

Stefánia-vagdalt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 6 tojás
  • 2 dl tej
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • só,bors

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Készíts elő egy őzgerinc formát, ez később kelleni fog. A zsömléket áztasd be a tejbe meg egy kis vízbe. Négy tojást főzz keményre. A hagymát pirítsd meg némi olajon, majd amikor leveszed a tűzről, törd bele a fokhagymát. Ezt a keveréket add a húshoz, majd szaggasd bele a már felázott zsemléket is, szórd meg pirospaprikával, némi zsemlemorzsával - körülbelül annyival, mint pirospaprikával -, üss bele két tojást, sózd és borsozd kedvedre.

Ha összeállt a keverék, nincs más dolgod, mint a formába beletenni nagyjából a felét, középen egy kis csatornát hagyva, ahova a már megfőtt tojásokat helyezed. Ezután a maradék húsos masszával töltsd ki a formát. A tetejére szórj egy kis zsemlemorzsát, majd tekerd át a formát alufóliával és körülbelül egy óra alatt süsd készre 180 fokra előmelegített sütőben. Ha ez is megvolt, vedd le a fóliát, és dugd még vissza a husit tíz percre.

Finom húsok sülve-főve

A húsok nagy rajongója vagy? Hogy valami igazán finomat készíts, nézz be képgalériánkba!

OLVASD EL EZT IS!

lasagne lead
  • paradicsom
  • tészta

Marhahúsos lasagne

Ezt is szeretjük