A klasszikus Stefánia-vagdalt receptje: hidegen, melegen is isteni
A Stefánia-vagdalt igazi nosztalgikus étel, és csak kicsivel tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos, egészben sült fasírtot.
Az egyben sült fasírtokat számtalan módon variálhatod. A tojással töltött változat, vagyis a Stefánia-vagdalt talán a legkedveltebb. Nevét Stefánia belga királyi hercegnőről kapta, aki Lónyay Elemér grófhoz ment feleségül, hazánkban élt, és itt készíttette el először a tojással töltött vagdaltat. Remek vendégváró lehet, de tökéletes főfogásnak krumplival, kerülhet főzelékre feltétként, szendvicsekbe, sőt jól mutat hidegtálakon is. A tojások mindkét oldalából célszerű egy kis szeletet levágni, úgy jobban egymáshoz simulnak.
Stefánia vagdalt receptje
Hozzávalók
- 70 dkg darált hús sertés
- 6 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 szelet kenyér
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 dl tej
- só
- bors
- kömény
- zsír
Elkészítés:
Főzz keményre négy tojást forrástól számítva 10 perc alatt, majd pucold meg. A kenyér héját vágd le, és szeleteld fel. Áztasd kevés tejbe, majd csavard ki. Egy tálban keverd össze a húst, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Add hozzá a két nyers tojást, a kinyomkodott kenyeret, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával. Jól dolgozd össze a masszát. Érdemes megkóstolni, ha kell, dobj még hozzá fűszert.
A hús felét terítsd zsírral kikent keskeny tepsibe vagy kenyérformába, és rendezd el rajta a főtt tojásokat. Borítsd be a maradék hússal, és formázd meg, egyengesd el. A tetejére szórj zsemlemorzsát, így kevesebb eséllyel nyílik szét a hús sütés közben. Locsold meg olvasztott zsírral, és fedd le fóliával, majd süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. A vége felé érdemes róla levenni a fóliát, hogy szépen megpiruljon.
Készítsd a fasírtot minél változatosabban. Olyan ötleteket mutatunk, amiket biztos, hogy szívesen kipróbálsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció