Spenótos gnocchi paradicsommártással
A spenót nem a legkedveltebb zöldség, de ne idegenkedj tőle, így elkészítve biztos ízleni fog.
A tavasz beköszöntével a hozzávalókat végre nem a fagyasztó mélyén kell keresgélned, hanem a kertből vagy a piacról is beszerezheted frissen.
Ez egy nagyon látványos fogás, ami kicsit időigényes ugyan, de nagyon egyszerűen elkészítheted bármikor.
Spenótos gnocchi paradicsommártásban
Hozzávalók:
- 10 dkg ricotta sajt
- 25 dkg liszt
- 20 dkg parmezán
- 50 dkg friss spenót
- 2 darab tojás
- 4 dkg vaj
- 1 nagy fej hagyma
- só és bors
A paradicsommártáshoz:
- 6 nagy fej paradicsom
- 6 dkg vaj
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor bazsalikom
- pár gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítési ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
Először tegyél fel egy fazékba vizet forrni, adj hozzá sót, és a lobogó vízbe dobd bele a spenótot. Csupán pár perc kell majd neki, hogy jó puha legyen, ekkor vedd ki a tálból, nyomkodd ki jó alaposan, és tedd félre hűlni. Ezután kezdj neki a paradicsommártásnak.
A paradicsomokat hámozd meg, a vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a finomra vágott hagymát és a paradicsomot, szükség szerint olajat, sót és borsot. Amikor a paradicsomok szétesnek, vedd kis lángra, és lassú tűzön körülbelül fél óráig főzd, amíg kicsit krémes állaga nem lesz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Az immáron kihűlt spenótot tedd egy tálba a sajttal, a tojásokkal és a parmezánnal - amiből egy picit tegyél félre a díszítéshez -, sózd és borsozd meg, majd keverd össze. Ha ezzel megvagy, adagolj hozzá szép lassan lisztet, és gyúrd formálható masszává az egészet, formázz kis golyókat belőle, és dobd lobogó sós vízbe. Abból fogod tudni, hogy már elkészült, hogy felúszik a víz tetejére a kész gombóc. Ezután már nincs más dolgod, mint lecsepegtetve egy tányérra helyezni őket, és jól nyakon önteni a mártással.
OLVASD EL EZT IS!
- tavasz
- zöldséges
Tavaszi zöldséges lasagne
- olasz
- pizza