30 perces ropogós, krémes spenótos tekercsek: leveles tésztából a legegyszerűbb

A leveles tészta sokszor bizonyított már, isteni tekercseket készíthetsz belőle gazdag, fűszeres spenótos töltelékkel.

Spenótos tekercsek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A spenót leveles tésztába töltve, sajttal megbolondítva igazi ínyencség, ráadásul villámgyorsan összedobhatod. Csigaformában a gyerekek is örömmel megeszik. Feta vagy mozzarella sajttal különösen finom, de trappistával is készítheted. Friss és mirelit spenótot is használhatsz. Ha salátával kínálod, akár főfogásként is tálalhatod, de reggelire is kitűnő. 

Spenótos tekercsek

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, olvaszd fel a tésztát és a spenótot szobahőmérsékleten. Hevíts egy edényben kevés olívaolajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, a spenótot, és kevergesd öt percig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és add hozzá a tejszínt. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap formájúra és fél centi vastagra. Rakd rá a spenótos keveréket, és szórd meg a reszelt sajttal. Tekerd fel, mint a bejglit, és vágd fel körülbelül két centi vastag szeletekre.
Az így kapott tekercseket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. 
A spenótos rizottó is remek választás, és pofonegyszerű elkészíteni. 

 

Ezt is szeretjük