Csábító spenótos tekercs feta sajttal töltve: gyors, mégis különleges
Ha szereted a sós sütiket, a spenótos piskótatekercset mindenképpen próbáld ki! Fetás, krémsajtos töltelékkel nagyon ízletes és mutatós.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A csábító színű és ízű spenóttekercs hasonlóan készül, mint a piskóta. Izgalmas előétel lehet, de csomagolhatsz belőle tízóraira, és sós snacknek is kitűnő választás. Jól jön akkor is, ha húsmentes, könnyű fogásra vágysz. Friss és mirelit spenótból is elkészítheted. Előbbi esetben 40 dekával számolj, majd főzd öt percig, és aprítsd össze. A feta mindig tökéletes a spenóttal, ezúttal töltelékként kerül a tekercsbe.
Spenótos tekercs feta sajttal töltve
Hozzávalók
- 30 dkg fagyasztott spenót
- 10 dkg liszt
- 4 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 só
- 20 dkg feta
- 10 dkg krémsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A spenótot olvaszd fel, majd nyomkodd ki belőle a vizet. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd össze a liszttel, a préselt fokhagymával és a sóval. Óvatosan forgasd a masszához a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a spenótos tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Vedd ki a sütőből, és gyorsan tekerd fel.
A feta sajtot villával nyomkodd meg, keverd hozzá a krémsajtot, lazíts a masszán tejföllel, és ízesítsd zúzott fokhagymával. Amikor a tészta kihűl, csavard le, és oszd el rajta egyenletesen a tölteléket. Tekerd fel, majd szeleteld fel.
Krémes egytálételt is készíthetsz spenótból.
Még több recept