Egészséges, sajttal töltött spenótos tekercs - Így nem fog szétesni tekerés közben
A krémsajtos, spenótos sajttekercs igazi étvágygerjesztő csemege, amit könnyű összedobni.
Ezt a spenótos tekercset akkor is feltétlenül kóstold meg, ha nem vagy nagy barátságban a leveles zöldséggel. Ízletesen és változatosan elkészítheted. Partifalatként az ünnepi asztalon és a hidegtálon is jól mutat.
A krémsajtot feldobhatod darabokra vágott főtt tojással, sonkával, medvehagymával, paprikával vagy bármilyen friss zöldséggel. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy napig pihenteted, mert az ízek jól összeérnek.
Spenótos tekercs
Hozzávalók:
- 40 dkg spenót
- 3 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Töltelékhez:
- 25 dkg krémsajt
- lazac
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés menete
A spenótot olvaszd fel, majd jól nyomkodd ki, hogy csak a lehető legkevesebb folyadék maradjon benne. Ha friss spenótból készíted, mosd meg, forrázd le, majd tedd aprítógépbe, és pürésítsd. Válaszd szét a tojásokat, rakd hozzá a sárgáját, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Végül habosítsd a tojásfehérjét, és forgasd a spenótos masszához. Ha nem akar összeállni, kevés lisztet is keverhetsz hozzá.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a zöldséges keveréket. Ügyelj arra, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastag legyen. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt.
Ha jól átsült, fordítsd egy konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt. Rögtön tekerd fel határozott mozdulatokkal. Ha kihűl, kend meg a krémsajttal, és feldobhatod még lazacdarabokkal is. Végül csavard fel, majd tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt vágd fel ujjnyi vastag szeletekre.