Egészséges, sajttal töltött spenótos tekercs - Így nem fog szétesni tekerés közben

A krémsajtos, spenótos sajttekercs igazi étvágygerjesztő csemege, amit könnyű összedobni.

Egészséges, sajttal töltött spenótos tekercs - Így nem fog szétesni tekerés közben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a spenótos tekercset akkor is feltétlenül kóstold meg, ha nem vagy nagy barátságban a leveles zöldséggel. Ízletesen és változatosan elkészítheted. Partifalatként az ünnepi asztalon és a hidegtálon is jól mutat. 

A krémsajtot feldobhatod darabokra vágott főtt tojással, sonkával, medvehagymával, paprikával vagy bármilyen friss zöldséggel. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy napig pihenteted, mert az ízek jól összeérnek.

Spenótos tekercs

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 3 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Töltelékhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • lazac

Elkészítés ideje: 40 perc

Elkészítés menete

A spenótot olvaszd fel, majd jól nyomkodd ki, hogy csak a lehető legkevesebb folyadék maradjon benne. Ha friss spenótból készíted, mosd meg, forrázd le, majd tedd aprítógépbe, és pürésítsd. Válaszd szét a tojásokat, rakd hozzá a sárgáját, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Végül habosítsd a tojásfehérjét, és forgasd a spenótos masszához. Ha nem akar összeállni, kevés lisztet is keverhetsz hozzá.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a zöldséges keveréket. Ügyelj arra, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastag legyen. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt.

Ha jól átsült, fordítsd egy konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt. Rögtön tekerd fel határozott mozdulatokkal. Ha kihűl, kend meg a krémsajttal, és feldobhatod még lazacdarabokkal is. Végül csavard fel, majd tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt vágd fel ujjnyi vastag szeletekre.

Ezt is szeretjük