Tejszínes tepsis krumpli spenóttal és sok sajttal: nem szárad ki a sütőben
A spenótos-sajtos tepsis krumpli több, mint köret, önálló ételként is kínálhatod.

spenotos-sajtos-tepsis-krumpli
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Egy királyné, aki megszállottja volt a darázsderéknak: Sissi a lehetetlent is megtette a tökéletes alakért »

Egyszerű fejmasszázs hajhullás ellen: javítja a vérkeringést és erősíti a hajhagymákat »

Nőiessé teszi a megjelenést és nyújtja a felsőtestet a garbó: ezek a szezon legsikkesebb darabjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valami csúcs, ahogy az egymásra rétegezett, spenótos krumplit átjárja a fűszeres tejszín. Kevés munka van vele, ám a sütési idő kicsit hosszadalmas, körülbelül egy óra. Ezt lecsökkentheted, ha a krumplit előfőzöd. Bár csak sütve sokkal ízletesebb. Arra is figyelj, hogy ne legyen három centinél vastagabb, mert akkor nem sül át rendesen. Friss spenóttal még jobb. 

Spenótos-sajtos, tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 15 dkg sajt
  • 1 bögre spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony karikákra. A spenótot öblítsd le, és kicsit aprítsd össze. A tejszínt keverd össze a tejjel, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a spenóttal.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakd bele a krumpli felét, arra pedig öntsd a tejszínes keveréket. Mehet rá a maradék krumpli, a szósz, és szórd meg reszelt sajttal. Fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Ha a krumpli puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.  
A baconös-karfiolos gratin is hasonlóan készül, és jó sajtos.  

Ezt is szeretjük