Tejszínes tepsis krumpli spenóttal és sok sajttal: nem szárad ki a sütőben
A spenótos-sajtos tepsis krumpli több, mint köret, önálló ételként is kínálhatod.

spenotos-sajtos-tepsis-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valami csúcs, ahogy az egymásra rétegezett, spenótos krumplit átjárja a fűszeres tejszín. Kevés munka van vele, ám a sütési idő kicsit hosszadalmas, körülbelül egy óra. Ezt lecsökkentheted, ha a krumplit előfőzöd. Bár csak sütve sokkal ízletesebb. Arra is figyelj, hogy ne legyen három centinél vastagabb, mert akkor nem sül át rendesen. Friss spenóttal még jobb. 

Spenótos-sajtos, tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 15 dkg sajt
  • 1 bögre spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony karikákra. A spenótot öblítsd le, és kicsit aprítsd össze. A tejszínt keverd össze a tejjel, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a spenóttal.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakd bele a krumpli felét, arra pedig öntsd a tejszínes keveréket. Mehet rá a maradék krumpli, a szósz, és szórd meg reszelt sajttal. Fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Ha a krumpli puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.  
A baconös-karfiolos gratin is hasonlóan készül, és jó sajtos.  

Ezt is szeretjük