Tejszínes tepsis krumpli spenóttal és sok sajttal: nem szárad ki a sütőben
A spenótos-sajtos tepsis krumpli több, mint köret, önálló ételként is kínálhatod.
Valami csúcs, ahogy az egymásra rétegezett, spenótos krumplit átjárja a fűszeres tejszín. Kevés munka van vele, ám a sütési idő kicsit hosszadalmas, körülbelül egy óra. Ezt lecsökkentheted, ha a krumplit előfőzöd. Bár csak sütve sokkal ízletesebb. Arra is figyelj, hogy ne legyen három centinél vastagabb, mert akkor nem sül át rendesen. Friss spenóttal még jobb.
Spenótos-sajtos, tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2.5 dl tejszín
- 2 dl tej
- 15 dkg sajt
- 1 bögre spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony karikákra. A spenótot öblítsd le, és kicsit aprítsd össze. A tejszínt keverd össze a tejjel, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a spenóttal.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakd bele a krumpli felét, arra pedig öntsd a tejszínes keveréket. Mehet rá a maradék krumpli, a szósz, és szórd meg reszelt sajttal. Fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Ha a krumpli puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.
A baconös-karfiolos gratin is hasonlóan készül, és jó sajtos.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció