Spenótos, sajtos lasagne: krémes és nagyon sajtos
Nem kell feltétlenül főzeléket készítened spenótból, tésztára is kerülhet az egészséges zöldség: ez a lasagne könnyű, ínycsiklandó ebéd lehet!

spenotos-lasagne
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Teljes testre ható torna 10 percben: semmi nem kell hozzá »

A pöttyös minta a nyári szezon nagy befutója: így viseld, hogy nőies legyen! »

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsvét előtti csütörtökön a keresztények Jézus utolsó vacsorájára emlékeznek. Régi hagyomány szerint ezen a napon friss zöldfélékből készül az ebéd, különösen kedveltek a spenótos, sóskás, brokkolis, medvehagymás finomságok. A spenótos lasagne kitűnő megoldás, a mirelit vagy a friss zöldet még gombával is gazdagíthatod.  

Spenótos, sajtos lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg sajt
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a besamelt: a vajat hevítsd fel, szórd rá a lisztet, és kevergetve pirítsd meg két-három perc alatt. Óvatosan add hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, majd kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik. 

Öntsd az olajat egy serpenyőbe, és süsd rajta a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd pirulni. Dobd rá a megpucolt, feldarabolt gombát, és párold egy-két percig. Tedd hozzá a spenótot, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, fonnyaszd meg, és öntsd hozzá a tejszínt.
 

Vajazz ki egy tűzálló tálat, és kanalazz bele a mártásból, majd rakj le egy réteg tésztát, arra mehet a spenótos keverék. Addig rétegezd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Figyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön, arra öntsd a maradék besamelt, majd szórd rá a reszelt sajtot. Tehetsz rá néhány spenótlevelet is. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a sajt szép piros, kiveheted a sütőből. 
A spenótos krumpli tejszínes szószban sütve izgalmas egytálétel vagy köret is lehet, mindenképp próbáld ki! 

Ezt is szeretjük