Spenótos, sajtos lasagne: krémes és nagyon sajtos

Nem kell feltétlenül főzeléket készítened spenótból, tésztára is kerülhet az egészséges zöldség: ez a lasagne könnyű, ínycsiklandó ebéd lehet!

Spenótos, sajtos lasagne
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsvét előtti csütörtökön a keresztények Jézus utolsó vacsorájára emlékeznek. Régi hagyomány szerint ezen a napon friss zöldfélékből készül az ebéd, különösen kedveltek a spenótos, sóskás, brokkolis, medvehagymás finomságok. A spenótos lasagne kitűnő megoldás, a mirelit vagy a friss zöldet még gombával is gazdagíthatod.  

Spenótos, sajtos lasagne

Hozzávalók

  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg sajt
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a besamelt: a vajat hevítsd fel, szórd rá a lisztet, és kevergetve pirítsd meg két-három perc alatt. Óvatosan add hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, majd kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik. 

Öntsd az olajat egy serpenyőbe, és süsd rajta a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd pirulni. Dobd rá a megpucolt, feldarabolt gombát, és párold egy-két percig. Tedd hozzá a spenótot, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, fonnyaszd meg, és öntsd hozzá a tejszínt.
 

Vajazz ki egy tűzálló tálat, és kanalazz bele a mártásból, majd rakj le egy réteg tésztát, arra mehet a spenótos keverék. Addig rétegezd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Figyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön, arra öntsd a maradék besamelt, majd szórd rá a reszelt sajtot. Tehetsz rá néhány spenótlevelet is. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a sajt szép piros, kiveheted a sütőből. 
A spenótos krumpli tejszínes szószban sütve izgalmas egytálétel vagy köret is lehet, mindenképp próbáld ki! 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük