Tepsis, spenótos, sajtos krumpli - Egytálétel és köret is lehet
Újabb remek variáció a tepsis krumplira! A spenótos, sajtos változat már önmagában is laktató.
Ha a melegben nem kívánod a zsíros, nehéz ételeket, vesd be a spenótos-sajtos krumplit. Eheted önmagában, de kínálhatod sültek, grillezett húsok mellé is. Az ínyenc, tejszínes szósznak köszönhetően esélye sincs kiszáradni. Felgyorsíthatod a sütési folyamatot, ha a krumplit előfőzöd.

Spenótos, sajtos krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 15 dkg spenót
- 10 dkg sajt
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi szerecsendió
- bors
- vaj
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd vékony szeletekre. A tejszínt öntsd lábosba, keverd hozzá a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zúzott fokhagymát, majd melegítsd forráspontig. A spenótot mosd meg alaposan, pucold meg, dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le, majd csepegtesd le.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rakj le egy sor krumplit, arra szórj reszelt sajtot, és tégy rá spenótot. Újabb réteg krumpli és spenót következik. Öntsd rá a tejszínt, és dobd rá a maradék reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 50-60 percig. Ha szükséges, mert gyorsan megpirul a teteje, fedd le fóliával.
