Spenótos-petrezselymes házi pesto - Ilyen finomat nem találsz a boltok polcain
A spenótos-petrezselymes pesto igazi vitaminbomba.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A spenótos-petrezselymes pesto tele van friss ízekkel. A villámgyorsan és nagyon könnyen elkészíthető szósszal rengeteg ételt feldobhatsz. Salátára, sült húsra, főtt tésztára, pirítósra is kiváló.
Sokáig megőrizheted a tavasz ízeit, hisz a kész pestót le is fagyaszthatod. Ízlésed szerint formálhatod, a diót fenyőmaggal helyettesítheted. Ebből az adagból körülbelül négy deci pestót kapsz.

Spenótos-petrezselymes pesto
- 15 dkg spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg sajt
- 2 marék pirított dió
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés ideje: 15 perc
A spenótot mosd meg alaposan, majd dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Utána szűrd le, csepegtesd le. Tedd turmixgépbe, rakd hozzá a megtisztított petrezselymet, a fokhagymát, és kezdd pépesíteni. Közben folyamatosan öntsd hozzá az olívaolajat. A lényeg, hogy ne legyen se folyós, se darabos.
Végül ízesítsd sóval, borssal, pirított, aprított dióval és reszelt sajttal. Egy kisebb adagot rakj jól zárható, kisebb méretű üvegbe. Amit nem fogyasztasz el egy-két napon belül, tedd fagyasztóba.