Spenótos-petrezselymes házi pesto - Ilyen finomat nem találsz a boltok polcain
A spenótos-petrezselymes pesto igazi vitaminbomba.

- Már nem ördögtől való a plasztika, a legtöbb nő bevállalná: ismét a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás »
- Jön a nyár legbájosabb trendje: szuper nőies levél- és gyümölcsmintás ruhák árakkal »
- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »

- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A spenótos-petrezselymes pesto tele van friss ízekkel. A villámgyorsan és nagyon könnyen elkészíthető szósszal rengeteg ételt feldobhatsz. Salátára, sült húsra, főtt tésztára, pirítósra is kiváló.
Sokáig megőrizheted a tavasz ízeit, hisz a kész pestót le is fagyaszthatod. Ízlésed szerint formálhatod, a diót fenyőmaggal helyettesítheted. Ebből az adagból körülbelül négy deci pestót kapsz.

Spenótos-petrezselymes pesto
- 15 dkg spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg sajt
- 2 marék pirított dió
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés ideje: 15 perc
A spenótot mosd meg alaposan, majd dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Utána szűrd le, csepegtesd le. Tedd turmixgépbe, rakd hozzá a megtisztított petrezselymet, a fokhagymát, és kezdd pépesíteni. Közben folyamatosan öntsd hozzá az olívaolajat. A lényeg, hogy ne legyen se folyós, se darabos.
Végül ízesítsd sóval, borssal, pirított, aprított dióval és reszelt sajttal. Egy kisebb adagot rakj jól zárható, kisebb méretű üvegbe. Amit nem fogyasztasz el egy-két napon belül, tedd fagyasztóba.