Spenótos-petrezselymes házi pesto - Ilyen finomat nem találsz a boltok polcain

A spenótos-petrezselymes pesto igazi vitaminbomba.

Spenótos-petrezselymes pesto recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spenótos-petrezselymes pesto tele van friss ízekkel. A villámgyorsan és nagyon könnyen elkészíthető szósszal rengeteg ételt feldobhatsz. Salátára, sült húsra, főtt tésztára, pirítósra is kiváló.

Sokáig megőrizheted a tavasz ízeit, hisz a kész pestót le is fagyaszthatod. Ízlésed szerint formálhatod, a diót fenyőmaggal helyettesítheted. Ebből az adagból körülbelül négy deci pestót kapsz.

Spenótos-petrezselymes pesto

  • 15 dkg spenót
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg sajt
  • 2 marék pirított dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc

A spenótot mosd meg alaposan, majd dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Utána szűrd le, csepegtesd le. Tedd turmixgépbe, rakd hozzá a megtisztított petrezselymet, a fokhagymát, és kezdd pépesíteni. Közben folyamatosan öntsd hozzá az olívaolajat. A lényeg, hogy ne legyen se folyós, se darabos.

Végül ízesítsd sóval, borssal, pirított, aprított dióval és reszelt sajttal. Egy kisebb adagot rakj jól zárható, kisebb méretű üvegbe. Amit nem fogyasztasz el egy-két napon belül, tedd fagyasztóba. 

Ezt is szeretjük