Vírusölő fokhagymás spenótfőzelék
Így a gyerekek is megeszik
A rengeteg vitamint tartalmazó spenót sok fokhagymával remek immunerősítő a nagy hidegben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenót önmagában is kiváló vírusölő, hát még fokhagymával. Ha igazán egészségeset akarsz enni, akkor a spenótfőzelék remek választás. Ráadásul nagyon ízletessé tudod tenni néhány fűszerrel és a feltéttel, így a gyerekek sem fogják visszautasítani.

Spenótfőzelék

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg spenót
  • 5 dkg liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 4 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1 húsleveskocka
  • búzadara
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított spenótot daráld le vagy turmixold össze. Ha mirelitből főzöd, engedd fel. Készíts világos rántást, tehát hevíts olajat, tedd bele a lisztet, és kis lángon addig kevergesd, amíg pirulni nem kezd. Akkor nyomd vagy reszeld bele a fokhagymát, körülbelül egy percig azt is pirítsd, majd dobd hozzá a spenótot. Kicsit süsd át, és engedd fel hideg vízzel.

Forrald fel, majd öntsd hozzá a tejet. Sózd, borsozd ízlés szerint, morzsolj bele leveskockát, és sűrítsd be kevés búzadarával. Jól keverd össze, és kis lángon főzd körülbelül tíz percig. Ha igazán krémesen szereted, a kész főzeléket össze is turmixolhatod. Feltétnek húst, tojást, krumplit, pirított zsemlekockát adhatsz hozzá.

Ezt is szeretjük