Vírusölő fokhagymás spenótfőzelék
Így a gyerekek is megeszik
A rengeteg vitamint tartalmazó spenót sok fokhagymával remek immunerősítő a nagy hidegben.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenót önmagában is kiváló vírusölő, hát még fokhagymával. Ha igazán egészségeset akarsz enni, akkor a spenótfőzelék remek választás. Ráadásul nagyon ízletessé tudod tenni néhány fűszerrel és a feltéttel, így a gyerekek sem fogják visszautasítani.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spenót
  • 5 dkg liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 4 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1 húsleveskocka
  • búzadara
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított spenótot daráld le vagy turmixold össze. Ha mirelitből főzöd, engedd fel. Készíts világos rántást, tehát hevíts olajat, tedd bele a lisztet, és kis lángon addig kevergesd, amíg pirulni nem kezd. Akkor nyomd vagy reszeld bele a fokhagymát, körülbelül egy percig azt is pirítsd, majd dobd hozzá a spenótot. Kicsit süsd át, és engedd fel hideg vízzel.

Forrald fel, majd öntsd hozzá a tejet. Sózd, borsozd ízlés szerint, morzsolj bele leveskockát, és sűrítsd be kevés búzadarával. Jól keverd össze, és kis lángon főzd körülbelül tíz percig. Ha igazán krémesen szereted, a kész főzeléket össze is turmixolhatod. Feltétnek húst, tojást, krumplit, pirított zsemlekockát adhatsz hozzá.

Blog.hu ajánló